Bouw poort naar parallelle wereld begint

 In Siga

I

n Siga heeft Ming Ciao Industries op 1 april 2018 een begin gemaakt met de bouw van de poort die onze wereld moet verbinden met een andere. Naar verwachting is het eind januari 2019 al mogelijk om voor het eerst contact te maken.

Multiversum

Dat er een oneindig aantal alternatieve universums bestaat is reeds enige tijd de belangrijkste ’theorie van alles’. Elke mogelijke uitkomst van een gebeurtenis leidt tot een nieuwe wereld. Verschillende werelden kunnen op enig moment met elkaar in botsing komen. Bij onderzoek met de Planck satelliet zijn weliswaar geen sporen van een botsing in het verleden vastgesteld, maar die kunnen zijn uitgewist.

Sluier

In 2015 heeft een Chinese ruimtesonde in de buurt van de Maan afwijkingen in de ruimtetijd gemeten die duiden op de nabijheid van een andere universum. Verschillende werelden zijn in het multiversum van elkaar gescheiden door wat vanuit ons beperkte perspectief kan worden omschreven als een sluier. Bij een botsing – een natuurkundig verschijnsel dat gemakkelijk honderden jaren kan aanhouden –  is deze op sommige plekken dunner en kunnen er zelfs scheurtjes ontstaan.

Siga

De bouw van de poort vindt plaats in Siga omdat dit een van de plaatsen op Aarde is met een bekende anomalie. Een dorp met de naam Bodrog verdween hier bij een overstroming van de Donau onder water, zonder dat naar ook maar iets van is terug te vinden. De bekendste soortgelijke plaats, de Bermuda-driehoek, is om praktische redenen minder geschikt.

Mobiel

Is de poort eenmaal gebouwd, dan kan deze in principe ook mobiel vanaf andere plaatsen worden ingeschakeld. Naar verluidt zal dit de eerste keer een nog geheime locatie in Gelderland zijn.

Recent Posts
Contact Us

Laat ons weten wat u vindt ...

Not readable? Change text. captcha txt